Με κάθε παραγγελία σας ένα ποσό δίνεται στα «σκυλιά των σκουπιδιών της χωματερής»

Tα «σκυλιά των σκουπιδιών της χωματερής»

https://www.facebook.com/LoutrakiLandfillDogs/

Αυτή είναι η ιστορία «των σκυλιών της χωματερής» και ποιά ήταν η αρχή της. Το 2018 η Αφροδίτη μετακόμισε κοντά στην πελώρια χωματερή του Λουτρακίου. Το πέρασμα της από τη χωματερή ήταν μια εμπειρία που της άλλαξε ολόκληρη τη ζωή, βλέποντας τις φρικτές συνθήκες στις οποίες ζουν τα σκυλιά και τα κουτάβια. Αντίκρισε αγέλες σκυλιών και κουταβιών σε τρομερές συνθήκες με σπασμένα κόκαλα, πληγές σε όλο τους το σώμα, υποσιτισμένα, διψασμένα και δυστυχώς μερικά από αυτά νεκρά. Σύντομα, η Αφροδίτη ξεκίνησε να φροντίζει όλα τα σκυλιά που συναντούσε. Οι τοπικές αρχές καθώς και η κυβέρνηση δεν της προσέφεραν βοήθεια.

Η έκταση της χωματερής είναι τεράστια και εντός αυτής ζουν περίπου 130 σκυλιά τα οποία βρίσκονται δίπλα σε τόνους από σκουπίδια στις πιο δυσμενείς συνθήκες. Αμέτρητα κουτάβια γεννιούνται και πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς ευκαιρία να έχουν μια κανονική ζωή. Η κατάσταση αυτή είναι τραγική. Ένα ατελείωτο νεκροταφείο ζώων. Σκυλιά να πίνουν από βρώμικα και επικίνδυνα λιμνασμένα νερά, ψάχνοντας για τροφή στα σκουπίδια. Ποιος θα πάει μέσα σε μια χωματερή για να φροντίσει τα σκυλιά που ζουν εκεί; Μονάχα η Αφροδίτη. Μια κυρία που κάνει εξαιρετική προσπάθεια εδώ και χρόνια για να βρει μια λύση, αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή της σε αυτό το έργο. Η Αφροδίτη, μια καλόκαρδη και συμπονετική κυρία έχει πιάσει, εμβολιάσει, στειρώσει και θεραπεύσει όσα περισσότερα σκυλιά μπορούσαν να μεταφερθούν στο μικρό οικόπεδο γης το οποίο ενοικιάζει.

Δεν της έχει απομείνει καθόλου χώρος για τα σκυλιά το οποία έχουν μείνει πίσω στη χωματερή. Επομένως, σε αυτή τη χρονική στιγμή εάν κάποιο σκυλί χρειαστεί ιατρική βοήθεια, η Αφροδίτη δεν έχει καμία άλλη εναλλακτική παρά μόνο να τοποθετήσει το ζώο σε ένα κλουβί και να του παρέχει εκεί την θεραπεία που χρειάζεται. Αν κάποιο σκυλί είναι βαριά άρρωστο, μεταφέρεται στον κτηνίατρο για θεραπεία και έπειτα επανεντάσσεται ξανά στην χωματερή καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να το φιλοξενήσει. Το όνειρο της Αφροδίτης είναι να πάρει όλα τα σκυλιά από τη χωματερή και να τους προσφέρει την ζωή που τους αξίζει μέσα σε μια οικογένεια γεμάτη αγάπη. Για να πραγματοποιηθεί το όνειρό της, είναι απαραίτητο να έχει μια μεγαλύτερη έκταση γης η οποία θα λειτουργήσει ως καταφύγιο ζώων, δίνοντας σε όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται την ευκαιρία να έχουν μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή με ιατρική περίθαλψη, αγάπη και φροντίδα ελπίζοντας σε φιλοξενίες και ακόμη καλύτερα σε υιοθεσίες. Το 2018, δημιούργησε την σελίδα της στο Facebook ώστε ο κόσμος να δει την προσπάθειά της να εξαλείψει τον πόνο και το μαρτύριο που βιώνουν αυτά τα σκυλιά. Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά θα βοηθήσει αυτό το σκοπό.

Η Αφροδίτη είναι μόνη της στην προσπάθεια να βοηθήσει τα «σκυλιά των σκουπιδιών» και μετά βίας μπορεί να τα βγάλει πέρα. https://www.facebook.com/ethelontesxwmaterisLoutrakiou (Εθελοντές για τα ζώα της Χωματερής Λουτρακίου)

Αναζητήστε την σελίδα της στο Facebook για να δείτε το έργο της. Ας την βοηθήσουμε αν μπορούμε με ένα τσουβάλι τροφής, με μερικά φάρμακα, φιλοξενίες και υιοθεσίες σκύλων καθώς και κοινοποιήσεις στα social media.

Τα σκυλιά είναι απαραίτητο να πιαστούν, να στειρωθούν και να τους χορηγηθεί ιατρική θεραπεία για ασθένειες και δερματικές παθήσεις. Επιπλέον, τροφή και κατάλληλο κατάλυμα είναι απαραίτητο να παρασχεθεί. Οι λίγοι εθελοντές, συνήθως η Αφροδίτη μόνη της, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν την κατάσταση καλύτερη για αυτά τα δυστυχισμένα σκυλιά μπορούν με δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Τα τελευταία χρόνια η χωματερή του Λουτρακίου έχει γίνει ο τόπος όπου οι άνθρωποι πετούν τα σκουπίδια τους καθώς και τα κατοικίδιά τους. Ανεύθυνοι άνθρωποι, μέλη της τοπικής κοινότητας εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα σκυλιά τους στη χωματερή. Δυστυχώς, στην κατάσταση αυτή συμβάλλουν και άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικές περιοχές. Αυτά τα ζώα ζουν μια τραγική ζωή.

Είναι ή έχουν γίνει φοβικά, νοσούν από διάφορες ασθένειες, περιπλανιούνται στην χωματερή και αναζητούν τροφή στα σκουπίδια. Ο πιο σημαντικός λόγος για την επιδείνωση της κατάστασης είναι ότι τα σκυλιά δεν είναι στειρωμένα και έτσι ο αριθμός τους αυξάνεται το οποίο επιτείνει το πρόβλημα. Εξαιτίας των συνθηκών που βρίσκονται, εκτεθειμένα σε κάθε καιρικό φαινόμενο μην έχοντας

Το κατάστημα μας θα παραμείνει  προσωρινά κλειστό λόγω αλλαγής έδρας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο

INFO@TOA.GR